Belföld

“Libaszínű” Trabanttal furikázott a kis Viktor

Orbán (Orbán)
Orbán (Orbán)

Újabb gyerekkori történetet osztott meg a miniszterelnök Facebook-oldalán, amelyből az is kiderült, édesapja milyen autóra vágyott mindig is. Na, vajon milyenre?

Videóval lepte meg követőit Orbán Viktor kormányfő a Facebookon, annak apropóján, hogy kedden átadta a kecskeméti Mercedes-gyár legújabb modelljét. A miniszterelnökről egy tavaly decemberi felvétel is bekerült a snittek közé, amelyen éppen a BRFK egyik új rendőrautóját viszi próbaútra. Ebben egy valószínűleg kevéssé ismert anekdotát is megoszt a nagyérdeművel:

“Én úgy nőttem föl, hogy nekünk egy Trabantunk volt. Ugye voltak ezek a libaszínű Trabantok, az a zöld. Olyanunk volt. És apám egész életében másról sem beszélt csak, hogy egyszer legyen egy Mercedese. Az volt az álma. Nálunk mérnökök a férfiak, én vagyok az egyetlen elhajló, és ezért. A Mercedes volt az álmok netovábbja” – mondja Orbán Viktor a felvételen.

A kormányfő egyébként a Mercedes-gyárban közölte: reméli, hogy a magyarok rövidesen nemcsak gyártani, hanem vásárolni is tudják majd a Merciket. Vajon idősebb Orbán Győző már megvette álmai autóját?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik