Belföld

Új Mercedesbe ült Orbán

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

A legújabb modellt a miniszterelnök vezette le a futószalagról. Reméli, hogy rövidesen nem csak gyártani, hanem vásárolni is tudjuk majd a Merciket.

Orbán Viktor a Kecskeméten gyártott legújabb modell, a CLA Shooting Brake bemutatóján vett részt Kecskeméten. A kormányfő hangsúlyozta: a kecskeméti gyár a Daimler elitüzeme, ahol szinte minden évben kifejlesztenek egy sorozatgyártásra szánt modellt.

Orbán azt hangoztatta, hogy a gazdasági válság után a Mercedes adta meg a lehetőséget arra, hogy „hazánkat visszahelyezzük Európa gazdasági térképére”, a beruházás nemzetközi bizalmat generált Magyarország iránt.

A miniszterelnök a német cégek fontosságát hangsúlyozva kifejtette: jelenleg Magyarországon hatezer teljesen vagy részben német tőkével alapított vállalat működik, melyek 300 ezer magyar családnak adnak kenyeret. A kormányfő szerint egyre több nemzetközi vállalkozás tudja, hogy ha Magyarországra jön és bizalmat ad a magyaroknak, sikert fog aratni.

Orbán abbéli reményét fejezte ki, hogy „nincs messze az az idő, amikor a magyarok nemcsak gyártani, hanem vásárolni is tudják a Mercedeseket”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik