Belföld

Lemondatnák a miniszteri biztosnak látszó fideszest

Horváth István Fidesz, országgyűlési képviselő (Horváth István Fidesz, országgyűlési képviselő)
Horváth István Fidesz, országgyűlési képviselő (Horváth István Fidesz, országgyűlési képviselő)

Azonnal távozzon a közéletből Horváth István! Ezt követeli az Együtt, amely szerint a képviselő nemcsak korrupt, hanem hazug is.

Az Együtt azt követeli a vidékfejlesztési minisztertől, hogy váltsa le Horváth Istvánt “a sertésprogramért felelős miniszteri biztosi pozícióról, mert annak viselésére méltatlan.” A párt azt írta, ha Fazekas Sándor nem lép, ő maga is méltatlanná válik tisztségére, “hiszen egy hazug és korrupt politikust védelmez. Az Együtt minden jogi és politikai eszközt igénybe fog venni, hogy a trafikrablás egyik főszereplőjétől megtisztítsa a magyar közéletet”.

Horváth egy évig a sertésprogramért felelős miniszteri biztosként járta az országot, noha a posztra senki nem nevezte ki. A tárca utólag elismerte: Horváth nem biztos, hanem megbízott volt, ilyen titulus hivatalosan azonban nincs – írta az Együtt, jelezve, hogy Horváth neve akkor vált országosan ismertté, amikor kiderült: szekszárdi polgármesterként szerepet vállalt a trafikok újraosztásában. Tőle származik az elhíresült mondat: „az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni”.

Az Együtt disznóságtnak tartja, hogy a trafikmutyiról elhíresült Horváth István “miniszteri biztosnak hazudja magát”. Egy normális országban egy olyan politikus, akiről nyilvánvaló, hogy szerepet vállalt az utóbbi 25 év egyik legnagyobb lopásában, nemhogy nem kaphatna minisztériumi állást, de bíróság előtt kellene felelnie tetteiért – tudatta az ellenzéki párt.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik