Belföld

Rogán már nem is köszön Juhásznak

juhász péter (juhász péter)
juhász péter (juhász péter)

A belvárosi ingatlanbotrányba keményen beleálló politikusnak a volt polgármester vagyonosodása tűnt fel.

Rogán Antal után Juhász Péterrel, az Együtt V. kerületi képviselőjével is interjút közölt az Index a belvárosi önkormányzat ingatlaneladásai kapcsán.

Juhász elmondta: a visszaélésekről először hallomásból értesült, vendéglátósoktól hallott pletykákat arról, hogy irreális pénzeket kell zsebbe csúsztatni az önkormányzatnál, ha valaki például teraszengedélyt akar szerezni, és ugyanez megy akkor is, ha valaki lakást akar venni vagy üzletet akar nyitni. „Van az a szintje a pletykamennyiségnek, amikor az ember elgondolkozik, hogy ennek lehet valamilyen valóságalapja is” – mondta.

Ezalatt felfigyelt Rogán Antal megmagyarázhatatlan vagyonosodására – a fideszes politikusnak alpolgármesterével közösen alsó hangon félmilliárd forint értékű ingatlanja van a Pasa parkban és további „életvitelbeli furcsaságok” is kiderültek, amiket a polgármesteri fizetésből nem engedhetett volna meg magának Rogán. Feltűnő volt az is, hogy nagyon nehéz információhoz jutni, az önkormányzat nem ad ki adatokat, amihez mégis hozzáfértek, abból kiderült, hogy valami nem stimmel.

 MTI / Marjai János

Juhász, aki az V. kerületben polgármesterjelöltként indult októberben, azt mondta: elejétől kezdve tudta, hogy lehetetlen lesz átfordítani a Fidesz 73 százalékos előnyét, de szereti a kihívásokat, ahogy a Kendermag Egyesületet sem azért alapította, mert abban reménykedett, hogy a teljes társadalom mellé áll majd, és Borsodba sem a népszerűség hajhászása miatt ment a romák jogait megvédeni. „Van egy ilyen becsípődésem, hogy nem az ambícióimra figyelek,  hanem jól akarok cselekedni. Látom, hogy itt, a Belvárosban nagyon undorító a helyzet, mert a vezetők a hatalmukkal visszaélve, bűnszervezetben, maffiamódszerekkel nemcsak kijátszanak vagyont, hanem tönkretesznek törekvő, vállalkozó embereket” – mondta.

A belvárosi önkormányzat a harmadik leggazdagabb az országban, huszonötmilliárdos költségvetése van, amiben nincsenek benne az ingatlaneladások. A költségvetés egyensúlyban tartásához soha nem is kellett ingatlant eladni – állítja Juhász, aki szerint innentől minden eladás gyanús és ha valaki jól gazdálkodik a vagyonával, az ingatlanválság közepén pláne nem kezd eladásba. Ha az önkormányzatnak valóban pénzre lett volna szüksége, megpályáztatja az ingatlanokat – mondta.

„Rogán Antalnak ismernie kellett pontosan a belvárosi ingatlanárakat. Vagy én elfogadom, hogy Rogán Antal hülye, de akkor miért nem vette magát körbe olyan szakértőkkel, akik ismerik az árakat?” – tette fel a kérdést Juhász. A politikus jogi és politikai következményeket is vár, azzal lenne elégedett, ha Szentgyörgyvölgyi Péter jelenlegi polgármester azonnal lemondana, mert az emberek három hónapja nem láthattak tisztán, amikor rá szavaztak. Ő viszont folytatja a Rogán által elkezdett gyakorlatot.

Rogán egyébként nem is köszön Juhásznak, a parlamentben és a közgyűlésben is kerüli a tekintetét – áll az interjúban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik