Belföld

Új közmédia: 10 nap alatt kiírt és elbírált pályázat

Szabó Szabolcs közérdekű adatigényléssel szeretne a végére járni: kinek az adottságaihoz igazították a villámgyorsan kiírt és elfogadott, az új, állami hírtelevízió műszaki hatterére kiírt pályázatokat.

Szabó Szabolcs közérdekű adatigényléssel fordult a közmédiához annak érdekében, hogy kiderüljön, melyik fideszes barát nyerte meg a köztévé új hírcsatornája technikai hátterének kialakítására kiírt pályázatot – fogalmaz az Együtt közleménye. Mint írják: a hírek szerint a 2002-ben jogerősen elítélt korrupt fideszes Várhegyi Attila mellett Habony Árpád is részt vesz az új hírcsatorna kialakításában.

A politikus a 2014. december 8-án közzétett és december 23-án lezárt, az MTVA új hírcsatornájának kialakításához szükséges informatikai és műszaki hátteréhez gyorsított közbeszerzéssel lebonyolított pályázat nyertesének teljes dokumentációjára, illetve a 2015. január 5-én kiírt és 2015. január 15-én lezárt, az MTVA új tudósító eszközeire kiírt pályázat nyertesének teljes dokumentációjára kívácsi.

Közleményük szerint a pályázatokat gyorsított eljárásban, még a médiatörvény decemberi módosítása előtt írta ki a közmédia, “így gyanítható, hogy azoknak mindössze egy cég felel meg”.

Ahogyan korábban megírtuk: sajtóhírek szerint az állami média átalakításában meghatározó szerepet kaphat Rákay Philip, az MTV vezérigazgató-helyettese, jelentős informális befolyása lesz Habony Árpádnak, a miniszterelnök személyes tanácsadójának és fideszes Várhegyi Attilának, aki évek óta kommunikációs tanácsokkal segíti az MTVA-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik