Belföld

Együtt: rúgja ki Vidát Orbán!

Vida-Ildiko(210x140).jpg (Vida Ildikó)
Vida-Ildiko(210x140).jpg (Vida Ildikó)

Az ellenzéki párt felszólítja a miniszterelnököt, hogy hozza nyilvánosságra az Egyesült Államokból kitiltottak névsorát, és mentse fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét tisztségéből.

Szigetvári Viktor, az Együtt ügyvezető társelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy megérkezik Magyarországra az Egyesült Államok új nagykövete, Colleen Bell. Az Együtt néhány tanáccsal segíteni akar a kormánynak, hogy jobb legyen a két ország közötti kapcsolat – tette hozzá.    

Azt tanácsolják a kormánynak, hogy Vida Ildikó mellett minden olyan kormánytisztviselőt és államigazgatásban dolgozót mentsenek fel, aki érintett a kitiltási ügyben – mondta. Azt is javasolja az Együtt, hogy a kormány hatékony eszközökkel lépjen fel a korrupció ellen.      

Felszólították továbbá az ügyészséget és Vida Ildikót, hogy zárják le az André M. Goodfriend, az Egyesült Államok magyarországi ügyvivője ellen indított eljárást, mert az “szégyenteljes és nem vezet sehova”.

A budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője a Heti Válasz 2014. december 4-i számában megjelent interjújában arról beszélt, hogy az Egyesült Államoknak tudomása van a magyar adóhatóságon belüli csalásokról, és információi szerint ezekben az ügyekben nem indult nyomozás. André Goodfriend a lap kérdésére, hogy vannak-e bizonyítékaik, azt mondta: “azok a bizonyítékaink vannak, amelyeket megkapott a magyar kormány is”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik