Belföld

Orbán nyíltsága mindenkit meglepett

Cicavízió (Cicavízió)
Cicavízió (Cicavízió)

Teljesen lojális, saját sajtót akar a miniszterelnök – lapértesülések szerint erről beszélt a főszerkesztőkkel megtartott találkozón.

Semmilyen újdonság nem történt, csak annyi, hogy Orbán Viktor kimondta, ami egy ideje már a valóság – így értékelték a Népszabadságnak azt a hírt, miszerint a miniszterelnök személyesen közölte a jobboldali médiumok vezetőivel, hogy a jövőben nem támogatja őket, megszűnik a megszokott viszony köztük és a Fidesz között.

A VS.hu csütörtökön megírta: a kormányközeli médiumok vezetőivel megtartott kormányfői találkozón ott volt Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió, Borókai Gábor, a Heti Válasz, Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet, Élő Gábor, az MNO.hu, valamint Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője.

A Népszabadság forrásai szerint Orbán Viktor azt mondta: teljesen lojális, saját sajtót akar, a kormányközeli sajtóorgánumok viszont más üzleti érdekeltségeik profitjából állami hirdetések nélkül is el tudják tartani magukat. A Hír TV-re és a Magyar Nemzetre utalva azt is hozzátette, hogy így nem kell szerepzavarral küzdeniük, a jobboldali sajtó is lehet kormánykritikus.

A jelenlévők nem az elmondottakon lepődtek meg, hanem azon, hogy Orbán nyíltan, kendőzetlenül kimondta, ami egy ideje már a gyakorlat. Ugyanakkor a miniszterelnök közlését kénytelen-kelletlen vették tudomásul, ugyanis több élő, hosszú távú szerződésük van állami hirdetőkkel. A tavalyi év első felében csak a Magyar Nemzetnél 191 milliót hagyott a Magyar Nemzeti Bank, 91-et az MVM és partnerei és 146-ot a Szerencsejáték Zrt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik