Belföld

Segítő jobbot ajánl a TASZ a kuruc.infónak

kuruc(960x640).jpg (kuruc.info, hungaroplakat)
kuruc(960x640).jpg (kuruc.info, hungaroplakat)

Ingyenes jogsegélyt ajánl fel a kuruc.info szerzőjének, illetve felelős szerkesztőjének a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ).

“A TASZ egyaránt vitatja a holokauszt tagadását tiltó büntetőjogi tényállás és az internetes tartalmak széles körű blokkolását lehetővé tévő szabály alkotmányosságát” – indokolta TASZ a segítségnyújtási szándékát. A bíróság korábban első fokú határozatában elrendelte egy, a kuruc.infón 2013-ban megjelent “holokauszttagadó” cikk hozzáférhetetlenné tételét.

A TASZ meggyőződése, hogy az egyes nézetek jogi eszközökkel történő tabusítása helytelen és ártalmas. Szerintük a történelemhamisítás elleni hatékony küzdelem kulcsa a múlt őszinte feldolgozását szolgáló emlékezet- és oktatáspolitika, valamint a népirtások áldozatai melletti állami elköteleződés, nem pedig a büntetőjog.

Az internetes tartalmak blokkolása egy erős és bizonyos esetek – például a pedofil tartalmak – kivételével aránytalan szóláskorlátozó eszközt ad az állam kezébe a neki vagy akár a többségnek nem tetsző vélemények elhallgattatására – írták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik