Belföld

Orbán szakított a jobboldali sajtóval

Orban-Viktor-Heti-Valasz(960x640).jpg (Orbán Viktor Heti Válasz)
Orban-Viktor-Heti-Valasz(960x640).jpg (Orbán Viktor Heti Válasz)

A miniszterelnök múlt hét pénteken közölte a jobboldaliként jellemezhető médiumok képviselőivel: szívélyes kapcsolatuknak vége, a kormány ezentúl a közmédiára támaszkodik.

Személyesen közölte Orbán Viktor a kormányhoz közel állónak tartott médiumok vezetőivel, hogy a jövőben nem tekinti szükségesnek a támogatásukat, megszűnik az eddig megszokott viszony a Fidesz és köztük – hivatkozik több, egymástól független forrásoktól szerzett információkra a vs.hu. A portál szerint a múlt hét pénteken tartott találkozón ott volt Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Borókai Gábor, a Heti Válasz vezetője, Liszkay Gábor és Élő Gábor Magyar Nemzet, illetve Mno.hu főszerkesztő és Bencsik András, a Demokrata első embere.

A miniszterelnök a források szerint arról beszélt: ezentúl a közmédiára támaszkodnak a Fidesz és a kormány üzeneteinek közvetítésére, a jelenlévők ne számítsanak jelentősebb állami hirdetésekre. Egyedül a Bencsik András vezette Demokrata további sorsa homályos: egyes források szerint a lap kivételt képez, mások szerint rájuk is vonatkozik az állami hirdetések megvonása.

Borókai Gábor a portál megkeresésére elmondta: szélesebb kör vett részt a megbeszélésen, amelynek tartalmával kapcsolatban úgy fogalmazott: „Elégséges végigtekinteni a kormányközelinek mondott sajtó oldalain, és megtapasztalható, hogy azokon ősz óta állami hirdetés csak nagyon szórványosan jelent meg, míg a mostani miniszterelnökségi kampány egyáltalán nem érhető tetten.”

Felelevenítik: tavaly nyáron már érezni lehetett, hogy egyre feszültebb a viszony Simicska Lajos és Orbán Viktor között. Simicska az egyik legbefolyásosabb szereplő a médiapiacon, érdekeltségi körébe tartozik a Magyar Nemzet, a Hír Televízió és a Lánchíd Rádió is.

Információik szerint a Simicska-birodalom a már meghozott takarékossági intézkedésekkel a víz fölött tudja tartani a fejét, a piacról is finanszírozni tudja magát.

Január 6-án jelentette be az MTVA: hírtelevízióvá alakítják az M1-et.

Fotó: MTI/Füzesi Ferenc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik