Belföld

Helyre tették Ádert

ader(210x140).jpg (áder)
ader(210x140).jpg (áder)

Az államfő szerdán kiosztotta a kormányt a napelemeadó miatt. Csütörtökön pedig őt osztották ki, mert egy nem létező posztra hivatkozott.

Ahogy arról mi is beszámoltunk Áder János köztársasági elnök szerdán nyílt levélben kifogásolta a napelemek környezetvédelmi termékdíjáról szóló, általa egyébként aláírt és kihirdetett salátatörvényt.

Erre reagálva most az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet írt nyílt levelet az államfőnek, amelyben először leszögezik, hogy tiszteletreméltó gesztusként értékelik, hogy elismeri a felelősségét és a tévedését is az ügyben

Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy Áder levelében úgy fogalmaz, hogy „hibázott a környezetvédelemért felelős ombudsman, mert nem jelezte időben a korrekció szükségességét”.

Az intézet levelében figyelmezteti a köztársasági elnököt, hogy ezzel egy nem létező személyt bírált, ugyanis “a Nemzeti Együttműködés Rendszere más ombudsman intézményekkel együtt megszüntette a környezetvédelemért felelős ombudsman intézményét is” – fogalmaztak.

“A helyén működő helyettesnek önálló intézkedésre, így a jogszabálytervezetek bírálatára sincs joga. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében alkotmányos ellensúlyt, független működést általában sem érdemes keresnie” – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik