Belföld

Áder: hibázott a kormány a napelemadó kivetésével

Rápirított az államfő a kormányra a napelemadó miatt. Áder János a napelemekre kivetett termékdíjat környezetvédelmi képtelenségnek nevezte.

“A megújuló energiaforrást jelentő napelemek hazai elterjedését bizonyosan nem ösztönző környezetvédelmi termékdíj bevezetése jó példa erre. Ennek bevezetésekor hibázott a kormány, mert nem kellő körültekintéssel járt el az uniós kötelezettséget jelentő környezetvédelmi termékdíj mértékének megállapításánál. Hibázott az Országgyűlés, mert olyan törvényt fogadott el, amely nem volt tekintettel a várható hatásokra” – írta a parlamenti pártok frakcióvezetőinek küldött levelében a köztársasági elnök.

Az államfő hivatalának honlapján közzé tett levélben Áder azért az ellenzéki pártoknak is odaszúr egyet, mert szerinte a problémát nem tették szóvá a parlamenti vita során. Saját magát pedig azért említi kritikusan a levélben Áder, mert nem figyelt fel “erre a „salátatörvény”-be rejtett környezetvédelmi képtelenségre”.

A köztársasági elnök a jogszabály megváltoztatását sürgetve mindenkit arra kér, támogassa a témát érintő kezdeményezéseket és szakmai egyeztetéseket, illetve szerinte szakítani kell az úgynevezett salátatörvények alkotásának gyakorlatával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik