Belföld

CÖF: a magyarok ne vásároljanak a Tescóban

A Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint a 13 Tesco-üzlet bezárása azt igazollja, hogy a cég nyereséges.

“Nehezen lehet hinni egy olyan cégnek, amit a brit rendőrség vizsgál könyvelési csalás miatt. A Tesco az elmúlt időszakban, számos országban súlyos veszteségeket szenvedett el. Ezek után érthető, hogy a Magyarországon is működő élelmiszerlánc bezárja veszteséges üzleteit. A 222-ből 13 üzlet bezárása azonban azt igazolja, hogy a 209 nyitva maradó üzlet vígan nyereséges” – írja honlapján a kormánypárti szervezet.

A CÖF egyúttal azt javasolja a magyar vásárlóknak, ne vásároljanak olyan üzletláncnál, amelyik a nyereségadót megkerülve “burkolt áremelést hajt végre azzal, hogy a magyar költségvetésbe nem fizet nyereségadót”

A magyar üzletláncoknak pedig tanácsot is adnak: azt javasolják, bocsássanak ki magyar állampolgároknak szóló részvényeket, ezzel befektetési tőkét szerezve, majd új üzletek nyitásával pótolják a Tesco bezárt üzleteit. “A részvénytulajdonos magyar állampolgárok bizonyosan a magyar üzletláncok vásárlói lesznek” – írja a CÖF.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik