Belföld

A hétévégtől változik a közlekedés a Széll Kálmán téren

Most kezdődik az igazi káosz. A tér felújítása miatt több villamos- és két buszjárat közlekedése változik.

Január 17-én és 18-án (szombaton és vasárnap) a 18-as villamos rövidített útvonalon, a Savoya Park és a Dózsa György tér között jár; a Széll Kálmán tér és a Dózsa György tér közötti szakaszon 18-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik, amelyre a Széll Kálmán téren a 22-es buszok leszállóhelyén lehet felszállni – közölte a BKK.

Az 59-es és az 59A villamos helyett a Széll Kálmán tér és a Mindszenty József bíboros tér között szintén villamospótló busz jár, amely a Széll Kálmán tér melletti Csaba utcából, a 102-es busz végállomásáról indul. A Szent János Kórház és a Széll Kálmán tér között a Szilágyi Erzsébet fasoron közlekedő buszjáratokat ajánlja a BKK.

A 61-es villamos helyett a teljes vonalon villamospótló busz viszi az utasokat, amelyre a Széll Kálmán téren mind lent, a buszvégállomáson, mind fent, a Csaba utcában fel lehet szállni. A járatok az egyes napszakokban a villamosoknál gyakrabban indulnak.

A teret érintő buszjáratok közül csak a 116-os busz és a 916-os éjszakai járat közlekedése változik kismértékben.

Az M2-es metró, valamint a 4-es és a 6-os villamos menetrend szerint, zavartalanul közlekedik. 

A Széll Kálmán tér felújításának január 19-én (hétfőn) kezdődő, és várhatóan március elejéig tartó építési ütemében a teret érintő, azon áthaladó villamosjáratok csak az említett, az Attila út és a Krisztina körút kereszteződésénél, illetve a Szilágyi Erzsébet fasoron a Káplár utcánál kialakított ideiglenes végállomásokig járnak majd.

A közlekedési változások részleiteiről erre a linkre kattintva tudhat meg többet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik