Belföld

A polgármester is szabadulna Fodor Ibolyától

A riportert lemajmozó és a tüntetőket lehazaárulózó pécsi képviselő egyre vállalhatatlanabbá vált.

Személyes levelet írt Páva Zsolt pécsi polgármester Fodor Ibolyának, melyben felszólította a képviselőt, gondolja át újra az elmúlt hetek eseményeit, történéseit, nyilatkozatait és viselkedését, majd vonja le a szükséges konzekvenciát és cselekedjen aszerint.

Fodor Ibolya terebélyes botránysorozattal került a figyelem középpontjába: először lehazaárulózta a kormányellenes tüntetőket, majd egy sikkasztási ügyben vállalt szerepét előbb letagadta, majd próbálta kisebbíteni. Utána megfenyegetett egy közalkalmazottat, hogy bemószerolja a főnökénél, végül lemajmozta az erről forgató riportert és rendőrt hívott rá.

A viselkedése miatt vállalhatatlanná vált képviselő kilépett ugyan a pécsi Fidesz-frakcióból, de önkormányzati mandátumáról nem mondott le, független képviselőként folytatta munkáját. A Bama.hu utánanézett, milyen törvényes lehetőség van lemondatására vagy visszahívására.

A Fidesz-KDNP pécsi frakciója arról tájékoztatta a portált, hogy miután kiderült, hogy a képviselő hazudott múltjáról, kizárta soraiból a képviselőt és felszólította, mondjon le mandátumáról. Mire a döntést meghozták, addigra Fodor Ibolya már önként kilépett a frakcióból. A képviselőcsoport szerint jogi szempontból már lényegesen bonyolultabb dolog, hogy le lehet-e mondatni az egyéni mandátumot szerzett képviselőt, ezt sokkal inkább erkölcsi kérdésnek tartják. Közölték, hogy a polgármester levélben kérte Fodor Ibolyát arra, hogy vonja le cselekedetei nyomán a szükséges konzekvenciát.

Fodor Ibolyát is felhívták telefonon azzal kapcsolatban, hogy gondolkodik-e a lemondáson. A képviselő elcsukló hangon megköszönte az érdeklődést, majd azt mondta, hogy erre még nem tud válaszolni, át kell gondolnia.

Az MSZP-s Gulyás Emil azt mondta: a képviselő iránti közbizalom megrengett a botrányok és a méltatlan viselkedés miatt, ezért a következő közgyűlésre beterjeszt egy indítványt, hogy szavazással mondják ki: a képviselő összeférhetetlenné vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik