Belföld

Balog: nem lesz mamutintézmény az Oktatási Hivatal

Az Oktatási Hivatal jelenleg is működik és komoly hatósági feladatokat lát el - mondta a humánminiszter, aki szerint nem kap új funkciókat az intézmény.

Balog elismerte, hogy valóban folyik a háttér-intézményrendszer áttekintése, és azt szeretnék, ha a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak kizárólag intézményfenntartó funkciói lennének. “Azt is mondhatnám, profiltisztítás. Nem jelenik meg semmilyen új funkció, semmilyen új intézmény, ellenkezőleg, lesz olyan háttérintézmény, amelyet meg tudunk szüntetni, mert az európai uniós pályázatok kezelését a jelenleg intézményekhez tudjuk tenni. Tehát a rendszer karcsúsodni fog” – jelentette ki Balog Zoltán.

A Napi Gazdaság szerdán számolt be arról, hogy több mint 4,5 milliárd forintos büdzsével indítja az évet új feladataival az Oktatási Hivatal. A lap emlékeztetett arra, január 1-jétől ez az intézmény látja el a pedagógusminősítés és az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés (tanfelügyelet) szervezését, továbbá a szaktanácsadói névjegyzék vezetését, április 1-jétől pedig a pedagógiai-szakmai szolgáltatást biztosítja az állami köznevelési közfeladat-ellátás keretében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik