Belföld

Na, ki adott Habonynak parlamenti belépőt?

Lázár János korábban azt mondta, nincs hivatalos viszonya a tanácsadóval, „ismeretségi alapon” szoktak konzultálni. Ennek ellenére úgy néz ki, hogy Habony a Miniszterelnökségnek dolgozik.

Decemberben az RTL Klub Házon kívül című műsora eredt Habony Árpád nyomába, akiről azt lehet tudni, hogy nagy befolyása van a miniszterelnök és a kormánypárt körében, jómódban él, de hogy kivel és milyen jogviszonyban áll, honnan kapja fizetését, nem lehet tudni. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a műsorban először azt mondta: nem hiszi, hogy neki kellene megválaszolnia, kicsoda Habony és azt sem tudta pontosan megmondani, mivel foglalkozik. Majd bevallotta, hogy ismeri a tanácsadót, de azt mondta: hivatalos viszonya nincs vele és azt sem tudta megmondani, hogy a Fidesz vagy a miniszterelnök tanácsadója.

Mindez azért érdekes, mert egy magánszemély közérdekű adatigényléssel fordult az Országgyűlés Hivatalához, hogy kiderüljön, mi alapján kapott Habony állandó belépőt a Parlamentbe. A hivatal válaszában közölte: Habonynak szakértői belépője van, melyet a Lázár János vezette Miniszterelnökségtől kapott. A hivatal szerint a Miniszterelnökség a 2013. évi 9. számú házelnöki rendelkezés 3. § 6. bekezdés alapján állított ki Habonynak belépőt. A Miniszterelnökség ezen jogszabály szerint az országgyűlési ügyekkel foglalkozó munkatársainak adhat belépőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik