Belföld

Leleplezte Habonyt az RTL Klub

Habony Árpád (Habony Árpád)
Habony Árpád (Habony Árpád)

Van egy ember, aki rengeteg fotón szerepel a Fidesz vezető politikusaival. Orbán Viktorral, Rogán Antallal, a Fidesz vezérkarával, sőt Andy Vajnával is feltűnik, és azt mondják róla, hogy a miniszterelnök egyik fontos tanácsadója - az RTL Házon kívül című műsora járt utána.

Az RTL annak próbált meg utánajárni, hogy vajon kicsoda a titokzatos Habony Árpád, akit rendkívül befolyásosnak mondanak. Azt mondják, hogy irányította a párt 2006-os választási kampányát, ‘a rosszabbul élünk mint négy éve’ felütésüt, amivel bukott a Fidesz, de úgy látszik, hogy a befolyására ez nem volt negatív hatással.

Nyíltan soha senki nem beszélt arról, hogy Habony tanácsadója lenne a kormánynak. Ezt most Rogán Antal elismerte az RTL-nek.

„Minden politikus számára vannak olyan emberek, akik segítik tanácsokkal, észrevételekkel. Nem titok, hogy Habony Árpád így van nemcsak a miniszterelnök úrral, hanem többünk esetében is” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője. De formális pozíciót nem hajlandó vállalni, és én ezt inkább a javára írom, mintsem a hátrányára – tette hozzá.

Sem a Miniszterelnöki Hivataltól sem a Fidesztől nem kap fizetést annak ellenére, hogy kormányzati tanácsadó. Habonynak egyetlen cége van, de annak 2001 óta nem volt bevétele, pedig az RTL-nek Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető is elismerte, hogy Habony tanácsadóként dolgozik.

Az RTL két fotó alapján azt számolta ki Herczeg Zoltán divattervező elemzésével, hogy hétköznapi ruházata körülbelül 1,8 millió forintba kerülhetett.

A riportban látható Habony első és utolsó RTL-nek adott interjúja is, még 13 évvel ezelőttről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik