Belföld

Fényt ígért a kormány a budaörsi bevezetőn

útdíj (útdíj)
útdíj (útdíj)

Kovács Zoltán szóvivő megvizsgálná a jogi hátterét, hogy valóban visszamondhatja-e Budaörs a közvilágítás költségeinek kifizetését.

Kovács Zoltán a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, jogászoknak kell megvizsgálni a budaörsi polgármester tervezett intézkedését, amely szerint Budaörs önkormányzata nem fizeti tovább az M1-M7-es autópályák közös bevezető szakaszának közvilágítását.

Wittinghoff Tamás ugyanis kedden közölte azt, hogy az érintett szakaszra bevezetett útdíj egyoldalúan megváltoztatta a közlekedési feltételeket, ezért a város február 28-i hatállyal felmondja a 2002-ben kötött autópálya-világítási szerződést.

A kormányszóvivő szerint egy-egy ilyen szerződéses kérdés rendezése túlmutat azon, hogy a polgármester csak úgy egyoldalúan felmondjon ilyen típusú megegyezéseket. Mindemellett elmondta: “Gondoskodni fogunk arról, hogy ne boruljon sötétségbe ez az útszakasz.”

A kormányszóvivő szerint eddig körülbelül kétszázezren vettek már megyei e-matricát, és a rendszert folyamatosan figyelik. Január 31-ig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összegyűjti a tapasztalatokat, és ezt követően, ha szükséges, módosítanak az intézkedésen.

A kormány a Vas megyei tervezett blokádot ultimátumnak tekinti, és ezzel nem kíván foglalkozni, mert szerintük a kérdésekkel párbeszéd révén tudnak foglalkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik