Belföld

Juhász szerint megint eltékozoltak egy belvárosi ingatlant

v(960x640).jpg (ingatlan)
v(960x640).jpg (ingatlan)

Szentgyörgyvölgyi folytatja, amit Rogán elkezdett – írja Facebook-oldalán a politikus.

Decemberben 154 ezer forintos négyzetméteráron adott el az önkormányzat egy 192 négyzetméteres üzlethelyiséget az Október 6. utcában – írta Facebook-oldalán az Együtt társelnöke, Juhász Péter. A belváros új főutcáján így kevesebb mint 30 millióért juthatott utcai, nagy portálos ingatlanhoz a vevő, holott itt egy négyzetméter üzlethelyiség piaci áron ennek a pénznek a sokszorosába, 7-800 ezer forintba vagy többe kerülhet.

„Szentgyörgyvölgyi Péternek már csak azért is fel kellett volna tűnnie, hogy nevetséges ez az ár egy belvárosi üzlethelyiségért, mert még ő is drágábban vette meg a lakását a kerületben” – fogalmazott a politikus.

Juhász decemberben bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás gyanúja miatt tett feljelentést. Szerinte a V. kerületi önkormányzat ingatlaneladási gyakorlata akár tízmilliárd forintos bevételkiesést is okozhatott.

Megszólalt az önkormányzat

Az Október 6. utcában lévő üzlethelyiség kapcsán Belváros-Lipótváros Önkormányzata közölte, hogy 2002 óta állt jogviszonyban az Október 6. utca 11. szám alatt található üzletet bérlő K. Kert Kft-vel, amely az elidegenítésekről szóló rendeletük 14. § 2 (b) pontja alapján 30 százalékos kedvezményre vált jogosulttá az ingatlan elidegenítésénél.

E rendelet szerint ha az elidegenítés feltételeként a bérlő vállalja, hogy visszamenőlegesen megfizeti az emelt bérleti díj különbözetét, kedvezményre jogosult. Ezért élhetett a kedvezményes vásárlás lehetőségével a bérlő – teszik hozzá.

A közleményben felhívták arra a is figyelmet, hogy ingatlan értékbecslő szakvéleményét kérte ki az önkormányzat, ezt követően került a képviselő-testület elé az üzlethelyiség eladása, az értékbecslés alapján hozta meg döntését a testület. Az adásvétel a hatályos jogszabályoknak megfelelően történt; mindenkivel szemben, aki valótlanságot állít, Belváros-Lipótváros Önkormányzata megteszi a szükséges jogi lépéseket – zárul a közlemény.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik