Belföld

Fennakadások a közlekedésben a hó miatt

havazas(210x140).jpg (havazás)
havazas(210x140).jpg (havazás)

Nem jár a tihanyi komp, egy időre a 82-es utat is lezárták.

Az ország nagy részén havazott hétfőn délután – derült ki az Időkép méréseiből. Az éjszaka folyamán megszűnik a havazás, kedden száraz, de fagyos időjárásra van kilátás.

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy a 7 és fél tonnát meghaladó súlyú járművek számára 15 óra körül lezárták a 82-es számú főutat Veszprémvarsánynál a Győr felől érkező forgalom számára. A korlátozást nem sokkal öt óra előtt feloldották. Nem jár viszont a balatoni komp Szántód és Tihany között jegesedés miatt – a járatokat hétfőn kora délután állították le és akkor indítják újra, ha a körülmények ezt ismét lehetővé teszik.

A rendőrség honlapján felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a téli közlekedésre alkalmas járművel induljanak el. Elengedhetetlen a téli gumiabroncs, a fagyálló ablakmosó-folyadék, a fékek működésének ellenőrzése. Ajánlott teletankolt autóval elindulni, élelmet, védőitalt, takarót és lapátot vinni. Célszerű indulás előtt tájékozódni az aktuális útviszonyokról, fontos a nagyobb követési távolság tartása és a világítás kifogástalan működésére való fokozott odafigyelés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik