Belföld

Be is építik a Normafát, meg nem is

normafa(960x640).jpg (normafa)
normafa(960x640).jpg (normafa)

"Nem lesz beépítés"a Normafán - jelentette ki Váczi János, Budapest XII. kerületének alpolgármestere, csak "futó-, sífutó-, túra- és kerékpárpályákra, játszótérre, biztonságos parkolókra és térfigyelő kamerákra" van szükség. 

Váczi szombaton késő este szánt időt arra, hogy gyorsan reagáljon az LMP pár órával korábban kiadott közleményére, amelyben az ellenzéki párt kijelentette: “Mára kiderült, hogy a Fidesz nem tett le a Normafa környékének beépítéséről.” Az LMP szerint a Natura 2000-es hatásvizsgálat több hónapos késése és “a befektetők igényeihez alkalmazkodó” megvalósíthatósági tanulmány azt mutatja, a Fidesz továbbra is sportcentrumot építene Budapest legértékesebb természetvédelmi területén, a Normafánál.

A 12. kerületi önkormányzat kommunikációjában szereplő “fejlesztésekhez”, a turistautak, a játszótér és a kiszolgáló létesítmények felújításához ugyanakkor nincs szükség ekkora összegre – jelentette ki az LMP.  “Világosan látszik tehát, miért volt fontos az Orbán-kormánynak kivonni a Normafát a környezetvédelmi és építésügyi szabályozás alól. A Főváros egyik legértékesebb természetvédelmi területéről Fideszes szokás szerint titokban, a lakosság háta mögött, az embereket megtévesztve születnek magánérdekeket kiszolgáló döntések” – vélekedik a párt.

A Hegyvidék alpolgármestere az MTI-nek küldött, és a politikus blogján is megtalálható közleményében úgy fogalmazott: nem lesz beépítés a területen, ellenben rendbe szeretnénk tenni a Budai Sporthotelt, az Eötvös út végén található – a környéken élők által csak Rajk Villának hívott – régi önkormányzati épületet, és megoldást kell találnunk a Hotel Olimpia kilátástalan helyzetére is.

Váczi János azt írta: padokra, szemetesekre, öltözőkre, futó-, sífutó-, túra- és kerékpárpályákra, játszótérre, valamint rendezett közlekedésre, biztonságos parkolókra és térfigyelő kamerákra is szükség van a környéken. A részletes tervek elkészülte után helyi népszavazáson fogják a kerületben élők elmondani véleményüket arról, hogy mi történjen a Normafánál.

A politikus egyben megrótta az LMP, amiért “a Normafánál természeti katasztrófával felérő jégtörés” után “én eddig egyetlen LMP-s képviselőt sem láttam a környéken, pedig a Normafa helyzetén akkor tudnának segíteni, ha egyszer feljönnének dolgozni, és mondjuk részt vennének a fatörmelék eltakarításában, ahelyett, hogy minden valóságalapot nélkülöző marhaságokat nyilatkoznak a sajtónak”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik