Belföld

Az év, amikor Deutsch Tamás angyallá változott

Az év képei (Az év képei)
Az év képei (Az év képei)

Az uniós zászló az Országházból repül ki, a montitor a Fidesz-székházba be. Belilul a Parlament, mobilok világítják meg az Erzsébet hidat, pusztít az ebola, egy képzőművész beleszeret Orbán Viktorba. Rakéták pusztítanak a Gázai-övezetben, többször adják át a Várkert Bazárt, mint ahány választás volt az évben. Deutsch Tamás feltekint, Orosz Mihály Zoltán le. Kimerítő nagytotál az év képeiből; görgessen szép lassan, gyönyörködjön, nosztalgiázzon, dühöngjön!

Fehér világító léggömbök sora húzódik az egykor Berlint kettéosztó fal vonalán, a német fővárosban. A lámpasort Fényhatár címmel állították fel a berlini fal leomlásának november 9-én esedékes 25. évfordulója alkalmából. 

Fotó: MTI/AP/Markus Schreiber


Gaudi-Nagy Tamás leköszönő jobbikos országgyűlési képviselő kidob egy uniós zászlót a Parlament ablakán a téli ülésszak utolsó napján.
Fotó: Neményi Márton 


Amerikai zászlóba burkolózott tüntető áll a rendőrség épülete előtt hóesésben a Missouri állambeli St. Louis Ferguson városrészében. A városban két napja zavargások kezdődtek azt követően, hogy a vádesküdtszék úgy határozott, nem emel vádat Darren Wilson fehér rendőr ellen, aki lelőtte Michael Brown 18 éves fegyvertelen fekete bőrű tinédzsert augusztusban.
Fotó: MTI/EPA/Alexey Furman


Március 15-e.
Fotó: Neményi Márton 


Az internetadó bevezetése ellen meghirdetett budapesti demonstráció résztvevői mobiltelefonjaikkal világítanak az Erzsébet hídon. A tüntetés további képeit itt tudja megnézni.
Fotó: MTI/Marjai János

Tüntetők egy csoportja a Fidesz Lendvay utcai székházánál régi számítástechnikai eszközökkel dobálták az épületet, követelve az internetadó visszavonását. További képeinkért kattintson ide.
Fotó: Berecz Valter
 


Lakossági fórum Pápán az országgyűlési választási kampány hajrájában.
Fotó: Neményi Márton 

Lila fénnyel világítják meg az Országház kupoláját a mellrák elleni küzdelem hónapja alkalmából.
Fotó: Berecz Valter
 


Életkép a Várkert Bazárból, miután a választások előtt félkész állapotban átadták. Később még egyszzer átadták, ám az épület előtti burkolat még ekkor sem volt kész.
Fotó: Neményi Márton 
 


A Castellers Joves Xiquets de Valls csapat tagjai állnak egymás vállára óriási élő piramist alkotva, az évenként megrendezett embertorony építő versenyen. Az embertorony építő verseny katalán népszokás, mely a 18. századból ered. Galériánkért kattintson ide.
Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti

Lövedék csapódik be az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezet fegyveresei által ostromlott, a török határ mentén fekvő szíriai kurd falu, Yumurtalik közelében.
Fotó: Europress/AFP/Bulent Kilic
 


Cipőárus a Városligetben május 1-én.
Fotó: Neményi Márton 
 


Szíriai kurd kisfút hűsítik vízzel a török-szír határnál. Az Iszlám Állam dzsihadista fegyveresek előrenyomulása miatt az utóbbi egy hétben több mint 140 ezer szíriai kurd menekült át a szomszédos Törökország területére Észak-Szíriából.
Fotó: Europress/AFP/Bulent Kilic

Rohamrendőrök könnygázt vetettek be a demokrácia kiszélesítését követelő diákok ellen Hongkongban. Hongkongban több ezer diák követelték, hogy a 2017. évi kormányzóválasztáson szabadon állíthassanak jelöltet a hongkongiak. További képekért kattintson ide.
Fotó: Europress/AFP/Xaume Olleros
 


Nagy Kriszta, azaz Tereskova egyik Orbán Viktort ábrázoló festményét nézi. A képzőművész több tucat változatban festette meg a miniszterelnököt, szerinte minden gúny és irónia nélkül. Ez már szerelem – mondta.
Fotó: Neményi Márton 
 

Résztvevők egy, a Skócia Nagy-Britanniától való elszakadását ellenző rendezvényen Glasgowban, két nappal az elszakadásról tartandó népszavazás előtt. A szavazáson a nem szavazatok voltak többségben.
Fotó: Europress/AFPLeon Neal
 

Egy libériai férfi az Ebola-vírus tüneteit festi a falra egy figyelemfelkeltő kampány részeként Monroviában. Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb adatai szerint a februárban Guineában kitört ebolavírus eddig 8914 embert fertőzött meg, közülük 4500-an meghaltak Libériában, Guineában és Sierra Leonéban.
Fotó: MTI/EPA/Ahmed Jallanzo

A foci-vb elődöntőjében, hazai pályán 7:1-re kikapott a németektől brazília. A kilátón és a kivetítők előtt megdöbbent, csalódott szurkolók nézték végig ahogy németek a földbe döngölik a brazil válogatottat. Galériánkért kattintson ide.
Fotók: Europress/AFP


Fiatal lány a birkenaui haláltábor cigányok számára létrehozott barakkjában.
Fotó: Neményi Márton
 

Elvontatják a 2012 januárjában zátonyra futott Costa Concordia olasz óceánjáró roncsát az olaszországi Giglio-szigetről. A mintegy háromszáz méter hosszú, több mint száztízezer tonna súlyú roncshajót két vontatóhajó húzza a genovai kikötőhöz tartozó Voltri hajógyáraiba, ahol szétszedik. A Giglio és Genova közötti kevesebb mint háromszáz kilométeres távolságot a Costa Concordia előreláthatólag 5 nap alatt tette meg. További képeinkért kattintson ide.
Fotó: Europress/AFP/Protezione Civile Italiana

A Donyeck megyei Hrabovo település közelében lezuhant maláj utasszállító repülőgép roncsai. A malajziai légitársaság Boeing 777-es gépének fedélzeten tartózkodó mind a 280 utas és a 15 fős személyzet életét veszítette. A gépet rakétatalálat érte.
Fotó: AFP/Dominiqe Faget

Halott öccsét öleli magához egy palesztin férfi röviddel azután, hogy a fiú életét veszítette az izraeli haditengerészet egyik tengerről indított rakétájának becsapódásakor Gáza kikötőjében. Az izraeli hadsereg július 8-án hadműveletet indított a Gázai övezet ellen a palesztin fegyveresek Izrael elleni rakétatámadásainak leállítására. Az Erős Szikla hadművelet palesztin halálos áldozatainak száma meghaladta a kétszázat. További képekért kattintson ide.
Fotó: MTI/EPA/Oliver Weiken

Egy amerikai, egy német és egy orosz űrhajóssal a fedélzetén útnak indult a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra a Szojuz TMA-13M orosz űrhajó a kazahsztáni Bajkonurban működő orosz űrközpont kilövőállásáról.
Fotó: Europress/AFP/Kirill Kudryavtsev

 

Palóc népviseletbe öltözött asszonyok lépnek ki a szavazófülkéből a rimóci pogármesteri hivatalban kialakított 2-es számú szavazókörben az európai parlamenti választáson.
Fotó: MTI/Komka Péter
 


Baloldali aktivisták a Corvinus Egyetemen található Marx-szobor eltávolítása ellen tiltakoznak.

Fotó: Neményi Márton
 

Esteban Gutierrez és Pastor Maldonado balesete Bahreinben. A Bahreini Nagydíj 41. körében balesetet okozott Pastor Maldonado, a Lotus-Renault versenyzője.
Fotó: Europress/AFP/Marwan Naamani

Afganisztánban 300 család veszett oda a természeti katasztrófában. Kétszer ennyien váltak földönfutóvá. Több mint 2100 halottja volt annak a sárlavinának, amely májusban zúdult le egy falura az északkelet-afganisztáni Badahsán tartományban. További képekért ide kattintson!
Fotó: Europress/AFP/Wakil Koshar

Erős széllökés fújja le Ferenc pápa birétumát a heti általános audienciáján a vatikánvárosi Szent Péter téren.
Fotó: MTI/AP/Andrew Medichini


Ri Dzsun Szok, a Szevol komphajó kapitánya a parti őrség tagjainak segítségével elmenekül süllyedő hajójának fedélzetéről a dél-koreai Csindo partjai előtt. A balesetben hivatalos adatok szerint 281-en meghaltak, további 23 embert eltűntként tartanak nyilván. A baleset napján 172 utast sikerült kimenteni a hajóról. Ez volt Dél-Korea történelmének legsúlyosabb tengeri balesete. Az áldozatok többsége tizenéves diák.
Fotó: MTI/EPA/Dél-koreai parti őrség


Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt eredményváró rendezvényén a Budapest Bálna rendezvényközpont előtt az országgyűlési képviselő-választáson miután újra miniszterelnökké választották.
Fotó: MTI/Beliczay László

Márciusban használatba vették az utasok a 4-es metrót Budapesten. A metróvonalat nyolc év építés után adták át. A 7,3 kilométeres, tíz állomást magába foglaló első szakasz építése még 2006-ban kezdődött el. További képeinkért kattintson ide.
Fotó: Berecz Valter


Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere a Parlament előtt tart sajtótájékoztatót.
Fotó: Neményi Márton 

 

Kínai diákok imádkoznak az eltűnt maláj gép áldozataiért. A malajziai légitársaság Pekingbe tartó Boeing 777-es gépe 239 emberrel a fedélzetén március 8-án tűnt el a légiirányítók radarjainak képernyőjéről, feltehetőleg lezuhant.
Fotó: Europress/AFP


Seregélyek gyülekeznek az izraeli Tidhar közelében.
Fotó: Europress/AFP/Menahem Kahana



Deutsch Tamás interjú közben.
Fotó: Neményi Márton


Az egyik karika nem nyílik ki a 2014-es szocsi téli olimpia megnyitóünnepségén a szocsi Fist Olimpiai Stadionban.
Fotó: Europress/AFP/Yuri Kadobnov

Kormányellenes tüntetők a rohamrendőrökkel történt összecsapás közben Kijevben, miután Mikola Azarov miniszterelnök vezette ukrán kormány leállította a társulási megállapodás aláírásának felkészülési folyamatát. Ezzel a lépéssel hónapokig forradalmat robbantot ki Kijev utcáin. További képekért ide kattintson!
Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij



Civil aktivisták élőláncát töri meg a rendőrség, hogy kilakoltathassanak egy családot Kőbányán alig egy héttel a kilakoltatási moratórium kezdete előtt.
Fotó: Neményi Márton 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik