Belföld

Megsértődött a DK

A pénteki tüntetés szervezői nem kérnek a pártzászlókból. Gyurcsány nem is megy, ha nem vihet DK-s lobogót.

A múlt héten jelentette be Gréczy Zsolt, hogy Gyurcsány Ferenc felhívta a pénteki „MostMi – Új országot építünk” tüntetés szervezőjét, Várady Zsoltot és közölte vele, hogy márpedig pártzászlókkal fognak menni tagjaik és szimpatizánsaik az Operához. Akkor Gréczy azt írta, hogy „a szervezőknek ez ellen semmi kifogása”, de gyorsan kiderült, hogy ez nem igaz – Várady kérte, hogy a pártjelvényeket hagyják otthon, de ennek ellenére mindenkit szívesen látnak. A szervező azt is kifejtette Gyurcsánynak, hogy az eddigi politikai erők nem éltek azzal a felelősségükkel, hogy a társadalmat bevonják a közügyekbe.

A DK szimpatizánsai több felületen kommentekben keltek ki a szervezők kérése ellen, sokan úgy gondolták, hogy Orbán Viktor megbuktatása a tüntetés kizárólagos célja, a szervezők pedig ezt akadályozzák meg a DK-sok „kitiltásával”.

Végül kedden Gréczy bejelentette, hogy nem vesz részt a tüntetésen, újra közölte, hogy „előrehozott választást” akarnak, a „4. Magyar Köztársaság” megalkotásához együttműködésre van szükség pártok, civilek, szakszervezetek között. „A DK természetesen tudja, hogy igaza van” – tette hozzá. A VS.hu-nak azt is elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc sem vesz részt a demonstráción, annyi „beszólást” kaptak és olyan „rossz hangulatú” vita folyik a pártok részvételéről, hogy nem akarnak további ellentéteket szítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik