Belföld

Orbán „kegytárgya” jobban teljesít

Már több mint százezer forintot ér. Egyetlen hét alatt futott be bámulatos karriert.

Mint korábban megírtuk, a kormányfői fogak után a licitálók cincálhatják szét az Ikotity István (LMP) által „a cinizmus ereklyéjének” nevezett szemetet, amit az ellenzéki politikus nem mindennapi relikviaként írt le. A csokipapírt a „kegytárgy” rovatba sorolták, miután abból Orbán Viktor és Semjén Zsolt jóízűen kiette a csokoládét. Az így páratlan karriert befutó  kormányfői szemét kedden délben már 100 999 forintot ért. A licitálóknak erre az árra, már ötezer forintot kell ráígérniük.

Forrás: Vatera

A Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezetének „ajándékára” kedves, szimpatikus családok és kisgyermekek képe volt nyomtatva, meg a felirat: „Én azt szeretném az angyalkától, hogy szüleink ne veszítsék el a munkájukat. Segíts, kérlek teljesíteni! Szavazz nemmel a dohányipart érintő törvényekre!”

Orbán Viktort nem hatották meg a családi fotók, szájjal bontotta fel – a fideszes többség pedig megszavazta a törvényt. Bár Kövér László házelnök tavaly szigorította a házszabályt, így a Parlament üléstermében tilos “élelmiszert, italt fogyasztani és dohányozni”, a miniszterelnök és helyettese nem kap büntetést, mivel az országgyűlési sajtóiroda lapunkkal tudatta, hogy „jogi szabályozás nem rendelkezik a hasonló esetek szankcionálásáról”.

Mivel korábban felvetődött, hogy a csokipapír nem is a kormányfőé, hanem helyetteséé, Ikotity István a blogján közzétette, miként cserkészte be a “cinizmus ereklyéjét”. Az ellenzéki politikus eredetileg arra szerette volna fordítani az aukción felajánlott pénzt, hogy a kormányfőt az asztalára letett csokitáblákkal emlékeztesse “arra az ijesztő cinizmusra, amivel reagált a Parlament előtt tüntetők problémáira. (….)  Hogyan lehetne másképp reagálni arra, hogy az ülésről elkéső miniszterelnök fogja a figyelmeztetésként és könyörgésként elé tett tábla csokit, feltépi a fogával, majd – egyébként a házszabállyal ellentétesen – elkezdeni enni, miközben éppen azokat teszi tönkre, akiket a csokoládé papírján láthatott?”

Az LMP képviselője egyébként végül úgy döntött, ekkora összegnek jobb helye lesz azoknál, akik a kormány újabb károsultjai lettek a csokoládéevős szavazás miatt. Felvette a kapcsolatot a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezetével, annak utalja át a pénzt, amit elkülönítetten fognak kezelni, és a munkájukat vesztett munkavállalók támogatására fordítják. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik