Belföld

Már 71 ezret ér Orbán/Semjén “kegytárgya”

Bár napközben megkérdőjeleződött a csokipapír hitelessége, délutánra még így is emelkedett az ára.

Napközben megírtuk, hogy talán nem is miniszterelnök szemete került fel az egyik aukciós oldalra, hanem a helyetteséé,  Semjén Zsolté, amely azonban még így is csaknem 10 százalékpontos növekedést produkált a reggeli árfolyamához képest, ami egy tőzsdei papírnál is szép teljesítmény lenne. Délután 71 ezer forintnál járt.

A csokipapírt Ikotity István LMP-s képviselő kínálta eladásra “a cinizmus ereklyéjeként”, amit aztán a „kegytárgy” rovatba soroltak, miután Orbán Viktor és Semjén Zsolt jóízűen elfogyasztották a csokoládét, amit hétfőn a parlamentnél tüntető dohányipari dolgozók osztogattak. Az édességek hátulján ez az üzenet állt: “Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat”.


Fotó: Neményi Márton

Egyébként Kövér László tavalyi házirend szigorítása óta sem a folyosókon, sem pedig az ülésteremben nem lehet enni, inni és a földre ülni, így a miniszterelnök büntetésre számíthat a házelnöktől. Az ügyben megkerestük az Országgyűlés sajtóirodáját, ahonnan ezt a rövid választ kaptuk.

„Jogi szabályozás nem rendelkezik a hasonló esetek szankcionálásáról.”

Nem lehet igaza tehát a Demokratikus Koalíciónak, amely sérelmezte, hogy Kövér László házelnök ezúttal semmit sem tett, amikor Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csokoládét evett az Országgyűlés üléstermében.  – állítja a Demokratikus Koalíció. “Érdekes volt látni, ahogy az ellenzéki képviselőket folyamatosan büntető Kövér László házelnök síri csendben asszisztált Orbán Viktor és Semjén Zsolt csokizásához a Parlamentben, holott az ülésteremben való evést korábban épp Kövér tiltotta be. Úgy tűnik, Kövér László uniós zászló-kitiltáson edződött vasszigora pillanatok alatt elpárolog, ha a Kedves Vezetője sérti meg a Tisztelt Ház szabályait. Mindezt persze kettős mérce nélkül, arra a Fidesz úgysem szokta megtalálni a ténybeli alapot” – ezt írta Gyurcsány Ferenc pártja.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik