Belföld

„Fejőstehénként tekintenek az autósokra”

bovitett-M0-s(960x640)(1).jpg (m0-s, )
bovitett-M0-s(960x640)(1).jpg (m0-s, )

A Jobbik álláspontja szerint az autósok rovására igyekszik érvényesíteni a költségvetés "pénzéhségét" a kormány.

Volner János, az ellenzéki párt alelnöke keddi sajtótájékoztatóján előkészítetlennek, meggondolatlannak, az egyeztetéseket nélkülöző jogszabály-alkotási politikának minősítette az útdíj körüli helyzetet.

Kifogásolta az autósokat terhelő magas jövedéki adót, parkolási díjakat és az elektronikus útdíjat. Mint mondta, azzal egyetértenek, hogy a megyei matrica a lakosság egy részének tehercsökkenést jelent, azt ugyanakkor bírálta, hogy a kormány nem vetette el az autópályák fővárosi bevezető szakaszaira vonatkozó díjfizetési kötelezettséget.

Lelepleződött a kormány

A jobbikos politikus egyúttal jelezte: a kormány lelepleződött, mert az Európai Unió tagadta, hogy előírná a fizetős szakaszok bővítésének szükségességét. Hozzátette: elutasítják a kiterjesztést, mert az elkerülők, pályaszakaszok tehermentesítik a nagyvárosokat.

Volner János arról is beszélt a kedd reggeli, útdíjról szóló – határozatképtelenség miatt berekesztett – rendkívüli parlamenti üléssel kapcsolatban, hogy egyetértettek volna a parlamenti vita lefolytatásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik