Belföld

Szijjártó levélben reagál az amerikai államtitkár kritikájára

A miniszter kedden levelet küld az Egyesült Államok külügyminisztériumához André Goodfriend ideiglenes ügyvivő diplomáciai mentességének felfüggesztéséről.

Ahogyan korábban megírtuk: a Legfőbb Ügyészség a KKM-nél kezdeményezte azoknak az intézkedéseknek a megtételét, amelyek szükségesek az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ideiglenes ügyvivője diplomáciai mentességének felfüggesztéséhez. A külügyi tárca vezetője az ügyben kedden levéllel fordul az Egyesült Államok külügyminisztériumához.

Az ügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökének feljelentése alapján a Központi Nyomozó Főügyészségen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt indult nyomozás kapcsán kezdeményezte Goodfriend mentességének felfüggesztését..

A Hír24 hírműsorának az amerikai külügy egy hivatalnoka megerősítette, hogy Victoria Nuland államtitkár felhívta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy tiltakozzon, miután megjelent a sajtóban, hogy az ügyészség André Goodfriend mentelmi jogának felfüggesztését kéri. Részleteket a 19 órakor kezdődő műsorban árulnak el a Story4 csatornán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik