Belföld

Harrach nem drogtesztelné az újságírókat

A KDNP frakcióvezetője nem örül az internetadó ötletének, a fizetős M0-snak, és nem vetné alá drogtesztnek az újságírókat.

Az MTI-nek adott interjújában a politikus arról beszél, hogy az internetadó vitathaó intézkedés lett volna, de nem azért, mintha ezt az adónemet az érintett cégek nem tudnák megfizetni, hanem mert az emberek úgy értelmezték, hogy az internethasználókat terheli. Azért nem volt bölcs húzás – állapította meg, hozzátéve, ebben a ciklusban ez a kérdés már nem kerül napirendre.

Harrach Péter a tervezett drogtesztről úgy vélekedett, ha abból indulunk ki, hogy a kábítószer-fogyasztás igen komoly probléma Magyarországon, különösen a fiatalok körében, akkor valamilyen megoldást találni kell ennek csökkentésére. A felvázolt javaslatot csak módosításokkal tudja a KDNP elfogadni – jelezte, hozzátéve, a gyermekek esetében például meg kell fontolni a szülői hozzájárulás szükségességét. 

Arról, hogy a politikusokat és az újságírókat is alávetnék ilyen vizsgálatnak, azt mondta: előbbieknek vállalniuk kell, hogy elsőként állnak be a sorba, de az újságíróknál más a helyzet. Nehéz megmagyarázni, miért pont ők kerülnének ebbe a körbe. Ahogy azt is nehéz feltételezni, hogy egy komoly véleményformáló saját hitelessége érdekében ne vállalná fel önként a tesztet. Várják a végleges előterjesztést – tette hozzá.

A vasárnapi zárva tartásról azt mondta, a törvény alapgondolata, hogy az általános pihenőnapon ne kelljen dolgozni, a család minden tagja legyen együtt. Az eredeti elképzelésünk nem változott, ha erre a gazdaság további erősödése lehetőséget ad, minden magyar munkavállalóra – természetesen a szükséges kivételekkel legyen érvényes, hogy ne dolgoztassák őket vasárnap – mondta Harrach Péter. Ezt előbb-utóbb kezdeményezni fogják, és ahogy most, kivárják a megvalósítást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik