Belföld

Habony Árpád sem utazhatna Amerikába

Habony Árpád a világűrben (habony árpád)
Habony Árpád a világűrben (habony árpád)

Letagadhatta büntetőügyét Orbán tanácsadója, hogy beengedjék az Egyesült Államokba. 

Már októberben sem pózolhatott volna Washingtonban a Lincoln-emlékmű előtt Habony Árpád, a miniszterelnök és más fideszes vezetők tanácsadója, aki az emlékezetes képpel azt akarta bizonyítani, hogy nem érintett a kitiltási botrányban – írja az Index.

 Fotó: Kaminsky Fanni

A portál felidézi, hogy az országba való belépéshez a belbiztonsági minisztérium előzetes engedélyét kell beszerezni. Ezen eljárás részeként egyebek mellett arra is válaszolni kell, hogy a kérelmezőt elítélték-e korábban másnak okozott súlyos sérülésért, kárért. Habonyt 2011-ben jogerősen két év próbaidőre bocsátották garázdaság miatt – még 2006 őszén egy idős házaspárt bántalmazott, mert az autója elé léptek. Ez az Egyesült Államokban olyan bűncselekménynek minősül, amiért az engedély kiadását meg szokták tagadni.

Az Index úgy véli: ahhoz, hogy Habony Washingtonban pózolhasson, hamisan kellett nyilatkoznia a kérelem kitöltésénél. Ez a bevándorlási jogban csalásnak minősül és szintén kitiltással jár. A portál Habony Árpádot is kereste az ügyben, aki azonban titkárán keresztül azt üzente, hogy nem kívánja kommentálni az értesülést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik