Belföld

Valótlant állított az RTL az V. kerületi önkormányzat szerint

Nem mondott igazat az RTL Klub Híradója, az V. kerületben eladott ingatlanokról. A csatorna Habony Árpád unokatestvéreit hozta hírbe az ingatlanvásárlásokkal.

Az RTL Híradója arról számolt be, hogy Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó unokatestvérei is részvényesek abban a cégben, amelynek leányvállalatához legalább két V. kerületi ingatlan került kedvezményes áron Rogán Antal polgármestersége idején.

A belvárosi önkormányzat viszont a hvg.hu-val azt közölte, a képviselő-testület a Károly körút 26. szám alatti ingatlan értékesítéséről 2011. november 10-én döntött a Classic Immo Kft. részére. A Classic ImmoKft. tulajdonosa 2011. november 10-én a hiteles cégnyilvántartás szerint Széky Péter magánszemély, akitől a céget november 24-én vásárolta meg üzletrész adásvétellel a Komondor Zrt., és ezt a nyilvánosság számára látható módon december 22-én vezették át a cégközlönybe. Így az önkormányzat szerint nem a Komondor Zrt. és nem Pápa Marianne érdekeltségének adták el a Károly körút 26. szám alatti ingatlant, mert ők csak az adásvételről történő döntés után vásárolták meg a Classic Immo Kft.-t egy magánszemélytől.

Az önkormányzat mostani reagálása szerint az RTL Klub beszámolójában szereplő másik, a Bajcsy-Zsilinkszy út 54. szám alatti ingatlan bérlője a WE Business Kft., melynek tulajdonosa az önkormányzat szerint nem a Komondor Zrt., hanem két magánszemély. Az önkormányzat az ő cégükkel áll szerződéses kapcsolatban. Az önkormányzat azonban nem Pápa Marianne érdekeltségével volt bérleti jogviszonyban, és nem Pápa Marianne cége számára ajánlotta fel a vételi jogot.

“Minden olyan állítást, amely korábban azt állította, hogy Pápa Marianne érdekeltsége számára értékesítette az önkormányzata Károly körút 26. számú ingatlant, valótlanság miatt szintén beperelünk” – közölte a belvárosi polgármesteri hivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik