Belföld

RTL: Habony rokonai a belvárosi ingatlanügyekben

Az RTL Híradó számolt be róla: Habony Árpád unokatestvérei is részvényesek abban a cégben, amelynek leányvállalatához legalább két V. kerületi ingatlan került kedvezményes áron Rogán Antal polgármestersége idején.

Az RTL Híradó szerint egy Habony unokatestvéreinek érdekeltségébe tartozó cég leányvállalata a bérlőnek járó kedvezménnyel élve 54 millió forintot fizetett egy Károly körúti üzlethelyiségért, melyet egy év múlva közel ötvenmliiós hasznonnal, 102 millió forintért adtak tovább.

Rogán Antal az eset miatt vizsgálatot indított, amely 2011 áprilisában úgy fejeződött be, hogy nem találtak törvénytelenséget. A jegyzőt Rogán mégis menesztette. Mindezek ellenére 2011 szeptemberében egy, a Bajcsy-Zsilinszky úton lévő ingatlan is kedvezményesen jutott a Habony rokonaihoz köthető cégcsoporthoz.

Az RTL Híradó szerint azonos taktikával éltek mindkét esetben: egy cég bérleti jogot szerzett az ingatlanban, majd néhány hónap után élt a bérlőnek járó elővásárlási joggal. Mire az adásvételi procedúra lezárult, a Habony unokatestvéreihez köthető cég az ingatlanokat megvásárló cégekben már 100 százalékos tulajdonos volt.

A csatorna megkérdezte a Belvárosi Önkormányzatot: szerintük jogszabály tiltja, hogy egy ingatlan eladását azért tagadják meg, mert a vevő cég részvényesei között Habony Árpád unokatestvérei is ott vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik