Belföld

Lecserélik a paksi erőmű vezérkarát

Fejvadászokkal keres új, külföldi menedzsereket a kabinet a paksi atomerőmű élére. Mindezt azért, mert a rendelkezésre állás tekintetében a hatékonyság elmarad a várttól.

A Népszabadság úgy tudja, a hivatalos indok szerint az erőmű biztonsági mutatói jók ugyan, de a rendelkezésre állás hatékonysága kevésbé – aminek némileg ellentmond, hogy Pakson az utóbbi években alig volt rendkívüli leállás.

A lap szerint a kormány korábban azt mondta, az erőmű jelenlegi vezetése rendelkezik a biztonságog üzemeltetéshez szükséges szakértelemmel. A mostani lépés azonban szintén ellentmond ennek, az pedig különösen furcsa, lenne, ha nyugati szakértőkre bíznák az orosz atomerőmű vezetését, amikor például a franciákat és a németeket kirekesztették a bővítési beruházásból.

Úgy tudni, a kormány nyolcszáz fős elbocsátásra adott utasítást. Ezt a vállalat irányítói megvalósíthatatlan, az erőmű biztonságos működését veszélyeztető elvárásnak tartják. Az atomerőmű kommunikációs igazgatója minderre nem kívánt reagálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik