Belföld

Jobbik: nyilvánosak lesznek a képviselők családtagjainak vagyonnyilatkozatai

A Jobbik valamennyi képviselője nyilvánosságra hozza a vele egy háztartásban élő családtagok vagyonnyilatkozatát januárban.

Szilágyi György jobbikos politikus csütörtöki sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy az elmúlt időszakban sorra derültek ki olyan esetek, amikor szerinte politikusok feleségükre, gyermekükre íratva próbálták “eltüntetni” vagyonukat.
Szilágyi György arra szólított fel minden politikust, hogy tegyék ők is nyilvánossá családtagjaik vagyonnyilatkozatát. Akinek nincs takargatnivalója, az ezt megteheti – hangoztatta.

A januári közzététel a parlamenti képviselők családtagjaira vonatkozik, azonban a Jobbik országos elnöksége döntött arról, hogy minden önkormányzati, közgyűlési képviselőjüknek ezt kell tennie, amikor majd leadják sajátjukat – ismertette Szilágyi György.

December elején Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hozta szóba a kérdést: a fia nevére 60-70 milliós lakást vásárló miniszter elmondta, támogatná, hogy a politikusok családtagjainak vagyoni helyzete átláthatóbb legyen

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik