Belföld

Büntetőeljárás indul tanteremmutyi miatt

A Miniszterelnökség belső vizsgálata szabálytalanságokat állapított meg uniós források felhasználásánál.

Korábban megírtuk, hogy Hadházy Ákos volt fideszes, jelenleg LMP-s politikus, a trafikbotrány kirobbantója arról beszélt, hogy a korszerű természettudományos tantermek kialakítására meghirdetett Öveges-program keretében a pályázati pénzeknek csak töredékét költötték ténylegesen tantermek felújítására, a többi pénz egy céghálózathoz és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz kerülhetett. Később a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János is elismerte, hogy valami nincs rendben a szerződések körül – úgy tudni, erre azután került sor, hogy az Európai Unió csalás elleni szerve is vizsgálódott.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára csütörtökön bejelentette, hogy a program keretében tapasztalt jogszerűtlen forrásfelhasználás miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, az uniós forrásokkal való visszaélések bűncselekményének gyanújával. Csepreghy kifejtette: a Miniszterelnökség lezárta belső vizsgálatát, mely többrendbeli szabálytalanságot állapított meg.

Salgótarjánban 300 millió forint EU-támogatást emésztett fel az új iskolai laboratórium kialakítása. Fotó: MTI / Komka Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik