Belföld

Kibontakozóban a tanteremmutyi

Lázár János és Csepreghy Nándor elismerték: van mit vizsgálni a 8200 milliárd forintos, 100 százalékban uniós forrásból finanszírozott Öveges-programon.

Lázár János is úgy látja, valami nincs rendben az Öveges program szerződései körül, helyettes államtitkára pedig egyenesen súlyos szabálytalanságokról beszél – írja a vs.hu. A portál gyanítja: a szokatlan kormányzati őszinteség hátterében az állhat, hogy az EU pénzellenőrző szerve, az OLAF is vizsgálhatja a pénzosztást.

November 3-án Lázár János Ikotity István LMP-s politikus, az Öveges-programmal kapcsolatos vizsgálat kérdésére azt mondta: természetes jelenség, hogy ahol kiosztanak 8200 milliárd forintot, ott egy viszonylag szegény országban előfordulhatnak visszaélések.

Lázár továbbment az őszinteségben: a parlamentben elmondta, hogy a Miniszterelnökség saját vizsgálata szerint is fölmerült, hogy szabálytalanul került fölhasználásra a pénz”, illetve „általánosságban nem tudják megcáfolni” az ellenzéki állításokat, amelyek szerint „ebben a konkrét ügyben szabálytalanság történt” – idézi a minisztert a portál. Csepreghy Nándor helyettes államtitkár még egyértelműbben fogalmazott újságírói kérdésre, ő a „súlyos szabálytalanságok” kifejezést használta.

Ahogyan korábban megírtuk: a trafikmutyit kirobbantó Hadházy Ákos egykori fideszes, jelenleg LMP-s politikus idén júniusban gigantikus tanteremmutyiról számolt be. Akkor azt állította: a pályázati pénzek töredékét költötték tanteremfelújításra, a maradék pénz egy céghálózathoz és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz kerülhetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik