Belföld

A kormánynak fog dolgozni Vitézy

Az országos közlekedési átszervezési programban számítanak a volt BKK-vezér szakértelmére, akit Tarlós kezdeményezésére rúgtak ki.

Kormányzati posztot szánnak Vitézy Dávidnak, a Budapesti Közlekedési Központ két hete leváltott igazgatójának – értesült a HVG.hu. A városvezetés a budapesti városüzemeltetés átalakításával magyarázta a leváltást, de a háttérben sokkal inkább az állhat, hogy Tarlósnak több konfliktusa is volt Vitézyvel.

A portálnak több kormányzati forrás megerősítette, hogy a kabinetben hónapok óta tudtak arról, hogy Tarlós meg akar szabadulni Vitézytől és keresték a lehetőségét annak, hogy megtartsák, bevonják az országos tömegközlekedés átalakításába. Állítólag a Volán-társaságok átszervezését felügyelheti majd.

Egy magas rangú kormányzati forrás arról beszélt a múlt héten újságíróknak, hogy a 2018-ig tartó kormányzati ciklus egyik legnagyobb kihívása a közösségi közlekedés átszervezése lesz. Ennek során radikális változások várhatóak és összehangolnák az egyes Volán-társaságok, illetve a vasút működését.

Az értesüléseket sem Vitézy, sem a Kormányzati Információs Központ nem kommentálta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik