Belföld

Tovább szigorítják a gólyatáborok szervezését

A felsőoktatási államtitkár elmondta: átalakítják a hallgatói önkormányzatok működését. A tanulói szervezetek még kisebb önállóságot kapnak.

A jövő évi törvényalkotás első intézkedései között várható a hallgatói önkormányzatok működésének átalakítása, így a 2015-ös gólyatáborokat már jóval szigorúbb keretek között szervezhetik meg az egyetemek – írja az mno.hu.

A portálnak Palkovics László felsőoktatási államtitkár a tegnap kirobbant újabb nemierőszak-botrány után mondta el: a 2015-ös parlamenti ülésszak elején, várhatóan már februárban megszavazzák azokat a jogszabályi módosításokat, amelyek rendezik a hallgatói önkormányzatok (HÖK) felelősségvállalását és az egyetemi, főiskolai rendezvények szervezését, így a következő tanévben esedékes gólyatáborokat már egységes, szigorú szabályozás szerint bonyolíthatják le az intézmények.

Palkovics kiemelte: a felsőoktatásban céges alapokra helyezik a rendezvényszervezést, így a jövőben a hallgatói önkormányzatok önállóan már nem szervezhetnek gólyatábort sem.

Tegnap az Index robantotta a bombát: újabb, a gólyatáborban megerőszakolt lány vallott a vele történtekről. Az áldozat szerint a HÖK tagjai segítségnyújtás helyett itatni kezdték, nem hagyták, hogy mentőt hívjon.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik