Belföld

DK: Orbánra nem vonatkoznak a parlamenti szabályok

Kövér László házelnök semmit sem tett, amikor Orbán Viktor miniszterelnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csokoládét evett az Országgyűlés üléstermében - állítja a Demokratikus Koalíció.

“Érdekes volt látni, ahogy az ellenzéki képviselőket folyamatosan büntető Kövér László házelnök síri csendben asszisztált Orbán Viktor és Semjén Zsolt csokizásához a Parlamentben, holott az ülésteremben való evést korábban épp Kövér tiltotta be. Úgy tűnik, Kövér László uniós zászló-kitiltáson edződött vasszigora pillanatok alatt elpárolog, ha a Kedves Vezetője sérti meg a Tisztelt Ház szabályait. Mindezt persze kettős mérce nélkül, arra a Fidesz úgysem szokta megtalálni a ténybeli alapot” – ezt írta Gyurcsány Ferenc pártja.

Orbán valóban szabályt sértett, hiszen a Parlamentben sem az ülésteremben, sem a folyosókon nem lehet étkezni és italt fogyasztani. A szigorítást éppen Kövér László házelnök vezette be. 

A csokoládé, amit a miniszterelnök és helyettese együtt fogyasztott el, a hétfői szakszervezeti tüntetőktől származott. Varju László DK-s képviselő vette át tőlük és vitte az ülésterembe, egyet pedig Orbán asztalára tett. 

A csoki papírja éppen árverezés alatt van, a Vaterán szerdán reggel 7 órakor már majdnem 65 ezret ajánlottak érte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik