Belföld

Beismerték: lesznek elbocsátások a vasárnapi zárva tartás miatt

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerint - ha nem is 20-30 ezer munkvállalót érintően - lesznek elbocsátások a boltok varárnapi zárva tartása miatt.

Czomba Sándor ezt a Hír TV magyarország élőben című műsorában ismerte el, írja a portfolio.hu. Kedden fogadták el a KDNP által benyújtott, a kereskedelmi egységek varárnapi zárva tartásáról szóló törvényjavaslatot. Most először ismerte be a kormány: lesznek, akik a munkahelyükkel fizetnek a pihenőnapért.

Czomba a 20-30 ezer fő elbocsátásáról szóló híreket riogatásnak tartja, de hozzáteszi: “nyilván, ha egy ember elveszti a munkahelyét, az is rossz mindenki számára, főleg annak, akit érint. Én nagyságrendileg jóval kevesebb emberre gondolok.” A politkus, amikor a reális számokról kérdezték, elmondta: abban bízik,hogy “nem kell számjegyekben gondolkodni, mert azt is látni kell, hogy a kereskedelemben általánosságban munkaerőhiány van”. Úgy látja: ha a szakszervezetek és a munkáltatók dűlőre jutnak, a szám minimális lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik