Belföld

Papcsák két nappal bukása előtt kötött 400 milliós szerződést

papcsák (papcsák)
papcsák (papcsák)

A Hungast-Mecsek Kft. évi 200 millió forintért tálalja az ételeket a zuglói iskolákban.

Október 10-én bízta meg Papcsák Ferenc, akkor még kerületi polgármester a Hungast-Mecsek Kft.-t, hogy a kerület iskoláiban üzemeltesse a tálalókonyhákat évi 200 millió forintért. Ezt a feladatot addig az iskolák maguk látták el – emlékeztet az Átlátszó.hu.

2011 nyarán a XIV. kerületi önkormányzat hirtelen szerződést bontott a közétkezetést addig ellátó Junior Zrt.-vel, majd hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést írt ki, amit három cég, köztük a Hungast-Mecsek kapott meg. 2012 végén Papcsák már csak a Hungast-Mecsekkel szerződött, ami a két másik céget alvállalkozóként vonta be a megbízás ellátásába.

Jelenleg is a cég biztosítja a zuglói közétkeztetést, ősszel pedig egyedüli ajánlattevőként ők nyerték a 21 zuglói, főzőkonyhával nem rendelkező iskola tálalókonyháinak üzemeltetésére kiírt közbeszerzést – ezért az önkormányzat évi több mint 200 millió forintot fizet ki. A tálalást eddig az intézmények dolgozói végezték, őket a Hungast-Mecsek foglalkoztatja tovább.

A cég a Hungast Holding Zrt. tulajdonában van, melynek egy másik tagja, a Hungast Dél-Magyarország Kft. 2012-ben a pécsi közétkeztetésre kiírt pályázatot nyerte el tíz évre úgy, hogy ajánlata 76 millióval drágább volt versenytársáénál. A Hungast Holding Zrt. tulajdonosa az S-Food Kft., mely György Tamás és testvérei tulajdonában van. György Tamás korábban tulajdonosa volt annak az Aquaplus Kft.-nek, mely a „jobboldali önkormányzatok első számú fürdőépítőjeként” vált ismertté.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik