Belföld

A Békemenet szervezője keményen nekiment Goodfriendnek

Goodfriend (Goodfriend)
Goodfriend (Goodfriend)

Az Egyesült Államok ügyvivőjét kapuzárás előtt álló diplomata-primadonnának tartja Csizmadia László, a CÖF elnöke, aki az új nagykövettől vár majd eredményeket.

Csizmadia László pénteki írása szerint az Egyesült Államok magyarországi ügyvivője nem saját kútfőből dolgozik, hanem a kormánya új céljait szolgáló kottából játszik. „A kapuzárás előtt álló diplomata-primadonna túlságosan mesterkélten áriázik a demokráciáról, és nem tudja, hogy ezt a kiélezett hallású közép-európai fül nem veszi be” – írja a Békemenetek szervezője, aki jelenleg Orbán Viktor kérésére egyelőre nem szervez kormánybarát vonulást.

A már jól ismert geopolitikai magyarázatokat kifejtve, kiélezve Csizmadia írásában a kezdeti zenei kép átvált “forgatókönyvre”, vadászatra nyulakkal és a bennszülöttekkel, hadműveletre bekerítéssel, amelyben a gazdasági világháború képét is felvillantja, de a vége felé még egy kártyás metaforát is kaphatunk, ahol azt várja az új nagykövettől, hogy „örökre eltünteti a médiacelebbé avanzsált ügyvivő cinkelt lapjait”.

Befejezésül azt kéri, legyünk optimisták, higgyük, hogy a januárban érkező új USA nagykövet valóban szövetségesnek és barátnak tekinti országunkat. „Bízzunk benne, hogy közvetíti majd a békés Európa és benne Magyarország azon üzenetét, hogy egyenrangú felek vagyunk, és Amerikától is elvárjuk, hogy eszerint cselekedjen. Kölcsönösen figyelembe kell vennünk egymás szempontjait ahhoz, hogy ne csak látszat legyen a közös nevező.”

Talán innen meríthetet ihletet Csizmadia László:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik