Belföld

Nem drágulnak a BKV-jegyek jövőre

Januárban is 350 forintot kell majd fizetni Budapesten egy vonaljegyért a budapesti közösségi közlekedésben. A nagyobb városokban sem lesz drágább a tömegközlekedés.

A debreceni önkormányzat azt közölte a Napi Gazdasággal, hogy 2015 elején a közösségi közlekedésben nem várható tarifaváltozás. Utoljára 2013. januárban emelkedtek a BKV-tarifák, idén pedig nem volt emelés, sőt például a teljes árú bérlet ára ezer forinttal csökkent.

Az önkormányzat a weboldalán található dokumentum szerint egy új értékszelvény, a “kiscsoportos jegy” bevezetésére, valamint a kombinált jegytípusok közül az egynapos jegy árának csökkentésére tesz javaslatot. A kiscsoportos jegyet bruttó 1900 forintért, az egynapos jegyet pedig bruttó 1000 forintért lehetne megvásárolni. A kiscsoportos jegyet legfeljebb öt fő együtt, egy járművön utazásakor lehet igénybe venni.

A lap szerint a nagyobb városokban élőknek sem kell majd többet fizetniük a közösségi közlekedésért 2015-ben. Országos szinten sem lesz változás a közlekedési tarifákban, a fejlesztési tárca közlése szerint a vasúti és autóbuszos helyközi közösségi közlekedés tarifáiban nem tervez emelést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik