Belföld

Megint egy órát várt a mentőkre egy stroke-os beteg

Délután 2-kor hívtak mentőt egy budaörsi nőhöz, akinek elzáródtak a nyaki ütőerei, háromnegyed 4 előtt vették fel egy fővárosi kórház kardiológiájára.

Az 58 éves nőhöz a fia hívott mentőt; a 104-es számot tárcsázta, azt válaszolták neki, már úton van a segítség. Először 32 perc múlva telefonált újból, utána megint fél órát kellett várniuk – ismerteti az esetet a Blikk.

Bár Budaörsön is van egy mentőállomás, a lap úgy tudja, az asszonyhoz a BAH-csomópontnál lévő Budai Mentőállomásról indítottak el egy kocsit. A nőt végül 15 óra 39 perckor vették fel az egyik fővárosi kórház kardiológiájára. Életben maradt, de az orvosok szerint a jobb kezét nem fogja tudni tökéletesen használni.

Az esettel kapcsolatban a lap írásban és telefonon is kereste az Országos Mentőszolgálatot, hogy megtudják, hány perc alatt értek ki az agyvérzésgyanús beteghez, de ők csak annyit válaszoltak, hogy a jelzett időben megérkezett a beteghez a kocsi, ellátták, majd kórházba vitték.

November végén a 16. kerületbe egy agyvérzésgyanús nőhöz kellett mentőt hívni, ám az csak másfél óra múlva érkezett meg. A beteg életét akkor nem sikerült megmenteni. A történtek után Budapest környéki mentőket vezényeltek a fővárosba, de így az ellátás több településen kritikussá vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik