Belföld

Másfél óráig feküdt agyvérzéssel a földön, míg kiért a mentő

Rendkívül későn érkezett meg a mentő egy agyvérzésgyanús nőhöz a hétvégén a 16. kerületben. A házból többen is hívták a mentőket, újra és újra telefonáltak, mert sokáig hiába vártak a segítségre.

Az esetről az RTL Klub Híradója számolt be, majd a nol.hu járt utána a történteknek. A szomszédok szerint az összeesett asszony másfél órát feküdt a hideg kövön a lépcsőházban, a segítségére siető lakók meleg vizes palackokkal és takarókkal óvták testét a kihűléstől, és felváltva hívogatták a mentőszolgálatot.

A szervezet szerint nem volt ilyen hosszú a várakozási idő, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a kereskedelmi csatornának azt mondta, 68 percet kellett várnia a betegnek, a késés okait később vizsgálattal tisztázzák.

Az eset nem példátlan, mind gyakrabban fordul elő, hogy nincs elég hadra fogható mentőkocsi a közép-magyarországi régióban. A nol.hu úgy tudja, szerda délután 22 mentési feladatot nem sikerült időben kiadni kocsihiány miatt. Ezekben az esetekben egészen biztos, hogy alaposan megnyúlt az az idő, amíg a rászorulók a mentőkre vártak. Az elvárás szerint a segélyhívástól átlagosan 15 perc alatt kellene megérkeznie a mentőknek a betegekhez. Az Országos Mentőszolgálat statisztikája szerint ez az esetek 78 százalékában meg is történik.

Miközben a kormányzati kommunikáció időről időre mentőautó-vásárlásról számol be, a valóságban 2013-ban 29-el csökkentették a mentésben résztvevő autók számát. Ez a közép-magyarországi régióban három mozgósítható kocsival jelent kevesebbet.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik