Belföld

Liberálisok: a Fidesz zaklatja az újságírókat

Az újságírók drogvizsgálata súlyosan sértené az alapvető állampolgári jogokat, hiszen semmibe venné a tisztességes eljáráshoz, az emberi méltósághoz való jogot és a megkülönböztetés tilalmát - közölte Fodor Gábor pártja.

A Magyar Liberális Párt közleményt juttatott el az MTI-hez az újságírók drogtesztjével kapcsolatosan. “Az Orbán-kormány szisztematikusan próbálja levadászni mindazokat, akik nem értenek egyet a Fidesszel. A Fidesz-média és a kormány először a civil szervezetekről, azután a tüntetések szervezőiről, a szónokokról kezdett adatokat gyűjteni. Most az újságírók vannak soron. Nem előzmény nélküli a Fidesz támadása a munkájukat végző, a mindenkori hatalommal szemben kritikus újságírók, a sajtószabadság ellen: már a médiatörvény és a reklámadó, illetve az ellenzéki médiumok ellenséges felvásárlása is ezt a célt szolgálta” – így fogalmaz a Fodor Gábor vezette párt közleménye. 

A liberálisok szerint az újságírók zaklatása értelmetlen és törvénytelen, ezért a párt felszólítja a kormányt, hogy tartsa tiszteletben az alapjogokat, és hagyjon fel az újságírók jogsértő zaklatásával.

Orbán Viktor miniszterelnök rádióinterjújában azt mondta az újságírói drogteszttel kapcsolatosan, hogy aki drogot fogyaszt, arra nem lehet számítani a drogmaffia elleni küzdelemben, “tisztázni kell, ki hol áll”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik