Belföld

Nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet Habony Árpád

Az Együtt Orbán Viktor tanácsadójának átvilágítását sürgeti. Kíváncsiak arra, hogy milyen információkhoz jut és kitől kap fizetést.

Az RTL Klub Házon kívül műsora szerdán foglalkozott Habonnyal, akinek semmilyen szerződése nincs a Miniszterelnökséggel, mégis folyton Orbán körül tűnik fel. 2002-ben koronagondnokként került a Fidesz közelébe, hogy azóta mi a feladata, azt nem lehet pontosan tudni.

Az Együtt szerint a tanácsadó nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, ezért írásban fordultak a miniszterelnökhöz – számolt be az RTL Klub csütörtöki híradója. Elsősorban arra kíváncsiak, hogy volt-e Habonynak nemzetbiztonsági átvilágítása. Szabó Szabolcs szerint a tanácsadó érzékeny információkhoz jut hozzá, olyan bizalmas információkhoz, melyekhez hétköznapi ember nem fér hozzá. Azt is szeretnék tudni, beléphet-e kormányzati épületekbe vagy kapott-e parlamenti belépőt. Tisztázni kellene azt is, hogy kitől kap a munkájáért pénzt.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter elismerte, hogy szokott Habonytól tanácsot kérni, de azt mondta, ezekért nem fizet. Rogán Antal frakcióvezető is elismerte, hogy Habony dolgozik fideszes politikusoknak, de ő is azt állította, hogy nem fizet a tanácsokért.

Habony egyetlen cégének évek óta 0 forint a bevétele, miközben méregdrága autókkal, drága ruhákban jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik