Belföld

800 ezerbe kerültek a botrányos rendőrségi videók

Emlékeznek, ez az a három kisfilm, ami azt sugallta, hogy a nemi erőszak áldozatai is tehetnek arról, ami velük történt.

A “Biztonságosabb Pécsért” bűnmegelőzési programra összesen 3,5 millió forintot nyert a baranyai rendőrség a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázatán. Ebben a programban volt az egyik elem, a “Pécsi nők védelméért” kampány, amire a videókat csinálták – írta a 444.hu.

“A projekt e pillére a védekezés lehetőségeit fókuszba állítani, és felhívni a figyelmet a védekezés lehetőségeire és az egyéni felelősségre” – magyarázta a videókat a lapnak a rendőrség.

A szerződést, amit a klipeket készítő Forrás Gyermek- és Ifjúságvédő alapítvánnyal kötöttek a kisfilmekre nem adták ki, csak azt árulták el, hogy 800 ezer forintot fizettek értük.

A válasz alapján várható még más rendőrségi útmutatás is arról, hogy mit kéne tenniük a fiatal nőknek, hogy ne erőszakolják meg őket a férfiak, szórólap, plakátok, matricák, a diákoknak készített kiadvány formájában. Valamint a középiskolások bizonyítványába a szülők számára készített tájékoztató is készül.

November végén mutattak be Pécsett három rövidfilmet, amelyben az áldozatot hibáztatja a rendőrség, amiért nemi erőszak elszenvedője lett. Az ügyben petíciót is indítottak és tüntetés is volt Budapesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik