Belföld

Kocsisék szerint „Gyurcsány pisisei leégették magukat”

A józsefvárosi önkormányzat szerint semmilyen új adó nem terheli a kerület lakóit.

„Így hazudtak ma Gyurcsányék, majd pofára estek” – ezzel a címmel reagált a VIII. kerületi önkormányzat kommunikációs irodája arra, hogy a DK arra szólította fel Kocsis Mátét, vonja vissza a kommunális adót. A jövő évtől a kerületben minden kiadott ingatlan vagy akár szoba után évente 28 140 forintot kell ugyanis befizetni.

„Gyurcsány Ferenc és csapata ezen a héten sem bírta ki, hogy ne hazudozzon egy jót és ne megszorításokról beszéljen” – áll a kerület közleményében. „Hétfőn délelőtt még Gyurcsány pártjának pisisei égették le magukat a Józsefvárosi Önkormányzatnál, ma pedig ismét a saját médiájuk hazugságainak áldozatai lettek” – írják. Egyben felhívják a figyelmet, hogy a kifogásolt rendeletet a DK helyi képviselője is megszavazta. Azt írják, hogy „tényszerűen nem igaz” az az állítás, hogy a józsefvárosiakat új adóval terhelnék, mert a kerületi lakcímmel rendelkezőknek és az önkormányzati bérlakásban élőknek nem kell semmilyen helyi adót fizetniük. „Köszönjük a DK mai szerencsétlenkedő közreműködését” – zárul a kerület közleménye.

Hétfőn a Demokratikus Koalíció tagjai vizeletmintákat vittek Kocsis Máténak, hogy így tiltakozzanak a kerületi polgármester nagy vihart kavart drogtesztes javaslata ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik