Belföld

DK: Kocsis Máté “rezsiemelést” jelentett be

A Demokratikus Koalíció felszólította Józsefváros vezetőjét, hogy vonja vissza a kommunális adót.

Ahogy arról kedden beszámoltunk, Kocsis Máté VIII. kerületi fideszes polgármester bejelentése szerint a jövő évtől a Józsefvárosban minden kiadott ingatlan, lakás vagy akár csak szoba után 28 140 forint éves kommunális adót kell fizetni. A DK közleménye szerint az újabb megszorítás jegyében minden ott albérletben élő havi költségei legalább egy rezsicsökkentésnyit emelkedni fognak. Hozzáteszik, hogy a kormány a választások után rengeteg különadót vetett ki a lakosságra, majd szabad kezet adott az önkormányzatoknak is, hogy még több különadó jöhessen létre kerületi vagy regionális szinten.

A DK szerint Kocsis Máté kapva kapott az alkalmon és kitalálta a kommunális adóba bújtatott rezsiemelést. Hozzáfűzik, hogyha Kocsis nem vegzálhatja a gyermekeket kötelező drogteszttel, akkor újabb sarcokon és megszorításokon töri a fejét. A párt kiemelte, hogy „a korrupt Orbán-kormány népsanyargató gyakorlata tehát nem állt meg a szociális kiadások megszüntetésével és a rengeteg különadóval, a fideszes polgármesterek jóvoltából újabb megszorításokra számíthatnak az emberek”.

A Demokratikus Koalíció elítéli „a korrupt kormány folyamatos adóemeléseit, különadóit és megszorításait” – írják. Ezért felszólítják Kocsis Mátét, hogy „azonnal vonja vissza az aránytalan és igazságtalan különadót, mellyel mindenfajta indoklás nélkül akar újabb bőrt lehúzni a kerületben élőkről”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik