Belföld

Hoffmann nem bánt meg semmit

hoffmann rózsa (hoffmann rózsa, pisi)
hoffmann rózsa (hoffmann rózsa, pisi)

A volt oktatási államtitkár szerint rossz ötlet lenne központi intézkedéssel radikálisan csökkenteni az érettségiző fiatalok számát – erről a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt.

Törvény- és családellenes a tízórás munkaidő kötelező előírása, mert kizsigereli az embereket Hoffmann Rózsa szerint. A vasárnapi zárva tartás viszont előnyös szerinte a családok együttléte miatt. Az államtitkári éveit és legfontosabb intézkedéseit könyvben összegző KDNP-s képviselő a lapnak adott interjújában azt mondta: elégedett a köznevelésre biztosított jövő évi költségvetési forrásokkal, az érettségireform előkészítése viszont némileg lassabban halad a kelleténél.

Hoffmann Rózsa szerint rossz ötlet lenne központi intézkedéssel radikálisan csökkenteni az érettségiző fiatalok számát, azt mondta: ha az iskolatípusok közti létszámarányokon változtat az oktatásirányítás, akkor nem a satupad mellé, hanem az érettségihez kötött szakmák irányába kellene terelni a diákokat.

Könyvének megírását többek közt azzal indokolta, hogy a köznevelésben annyi változás történt négy év alatt, mint talán egyetlen más területen sem. Hoffman szerint mindezt akkora lárma kísérte a médiában és a közbeszédben, hogy a sok félremagyarázás és félreértés gyakran elfedte a valóságot. Hozzátette, hogy emiatt érezte, hogy nem ártana önmaga, az iskolák iránt érdeklődők és az utókor számára is tisztázni, hogy mit végeztek el. Azt is elárulta, hogy olyan nincs, amit megbánt volna, csak olyan, amit nem tudtak befejezni négy év alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik